Oksijen (Lambda) Sensörü Değişim Zamanı Nasıl Anlaşılır?

Oksijen (Lambda) Sensörü Değişim Zamanı Nasıl Anlaşılır?

Otomobillerdeoksijen sensörü, araçların emisyon kontrol sisteminde bulunan bir parçadır. Bu sensör, araç motorunun egzoz gazındaki oksijen oranını ölçerek, motorun yakıt verimliliğini ve emisyon miktarını kontrol etmek için gerekli verileri sağlar.Oksijen sensörü, motor kontrol modülü tarafından analiz edilen verileri kullanarak, motorun yakıt/hav miktarının düzenlenmesini ve emisyonların azaltılmasını sağlar.

Oksijen sensörünün değişim zamanı geldiği, birçok faktör tarafından belirlenir ve araç tipine, kullanım şartlarına, yaşam süresine vb. göre değişebilir. Ancak, araçların çalışma prensiplerine göre ortalama bir değişim zamanı yaklaşık 100.000-150.000 km arasıdır. Bununla birlikte, aşağıdaki belirtiler oksijen sensörünün değişime ihtiyacı olduğunun işaretçisi olabilir:

  1. Yakıt verimliliğinin bozulması: Oksijen sensörü arızası, motorun yakıt/hav oranının yanlış ayarlanmasına neden olabilir ve bu da araçtaki yakıt verimliliğinin bozulmasına yol açabilir.
  2. Check Engine Işığı (Malfonksiyon Işığı): Bu ışık, araç motorunun bir sorunu olduğunu gösterir ve oksijen sensöründe bir arıza olduğu takdirde yakılabilir.
  3. Emisyonların artması: Oksijen sensörü arızası, motorun yakıt/hav oranının yanlış ayarlanmasına neden olabilir ve bu da araçtaki emisyonların artmasına yol açabilir.
  4. Performans düşüklüğü: Oksijen sensörü arızası, motorun yakıt/hav oranının yanlış ayarlanmasına neden olabilir ve bu da araçtaki performansın düşmesine yol açabilir.

Oksijen sensörü çok önemlidir ve araçların normal çalışmasının sağlanması için düzenli olarak kontrol edilmelidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.