Alacağım yedek parça bir çok markada mevcut. Hangisini almalıyım?

22-07-2022 12:00
Bir araca ait yedek parçalar birden firma tarafından üretilebilmektedir. OEM üreticilerin dışında yan sanayi üreticiler de aynı parçayı üretebilmektedir. Bir ürünün yan sanayi olması ürünün kalitesiz olacağı anlamına gelmemektedir. İlk tercih her zaman orijinal ürün olmakla beraber bir çok OEM ya da yan sanayi ürün en az orijinal ürün kadar kaliteli olabilmektedir.

Aynı yedek parça için birden fazla markada seçenek olduğunda dikkat edilmesi gereken durum fiyat/performans dengesidir. Aracın marka ve modeli, üretim yılı, parçanın değişim süresi, parçanın üreticisi ve hatta üretim yeri gibi kriterler göz önünde bulundurularak sipariş verilmelidir. Alman grubunda bulunan bir araç için genellikle Alman marka yedek parça üreticisi tavsiye edilirken, Japon marka araç için de Japon marka yedek parça üreticisi önerilebilir. 

Bazı yedek parça gruplarında (debriyaj seti, aydınlatma grubu gibi) tüm dünyada ön plana çıkmış markalar mevcuttur. Son kullanıcıların genellikle bu gibi markaları bilmesi beklenmez. Debriyaj setlerinde LUK, Fren grubunda TRW, Sensör grubunda BOSCH öne çıkan markalardır. Buna rağmen araç marka ve modeline bağlı olarak da ürüne önerilebilecek yedek parça seçenekleri oldukça fazladır. 

Her müşteri gibi tercihinizi en kaliteli ve en uygundan yana kullanmak istediğinizin farkındayız.
Bu nedenle whatsapp hattımızda, fiyat/performans dengesini göz önünde bulunduracak seçim yapmanızda yardımcı olmak için bekliyoruz!


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.